Руският президент Владимир Путин обеща да продължи руската настъпателната операция в Украйна въпреки

...
Руският президент Владимир Путин обеща да продължи руската настъпателната операция в Украйна въпреки
Коментари Харесай

Путин с предупреждение: Москва може да увеличи ударите си

Руският президент Владимир Путин обеща да продължи руската настъпателната интервенция в Украйна въпреки неотдавнашната украинска контраатака и предизвести, че Москва може да усили ударите си, в случай че украинските сили се прицелят в електроцентрали или в други инфраструктурни обекти в Русия.
На конференция през днешния ден в Самарканд след срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество Путин съобщи, че " освобождението на цялата територия "  на източния украински регион Донбас остава основна военна цел на Русия и той не вижда нужда да я преразглежда, съобщи Асошиейтед прес. " Ние не бързаме ", съобщи съветският водач и добави, че Москва е изпратила в Украйна единствено бойци доброволци.
Миналата седмица Русия бе принудена да изтегли силите си от някои региони в Североизточна Украйна след бърза украинска контраатака. Това е и най-големият боен крах на Москва, откогато съветските сили трябваше при започване на войната да се изтеглят от регионите покрай Киев.
" Нека да забележим по какъв начин ще се развие и по какъв начин ще приключи ", заяви Путин в отговор на въпрос за украинското контранастъпление.
Той означи, че Украйна се е пробвала да нанесе удари по гражданска инфраструктура в Русия. " Ако обстановката се развие по този метод, нашият отговор ще бъде по-сериозен. "
" Наскоро съветските въоръжени сили нанесоха няколко мощни удара ", каза Путин, очевидно имайки поради съветските офанзиви тази седмицата против електроцентрали в Северна Украйна и язовир в южната част на страната.  " Нека да ги преглеждаме като предупредителни удари ", съобщи съветският президент.
Путин твърди, че Украйна се е пробвала да извърши офанзиви наоколо до съветските " нуклеарни уреди, нуклеарни електроцентрали " и даде обещание да направи " всичко, с цел да предотврати какъвто и да е било отрицателен процес на събитията ". " Ние ще отвърнем на удара, в случай че те не схванат, че сходни способи са неприемливи и не се разграничават от тероризма ", съобщи той.
Руският президент се срещна през вчерашния ден с китайския си колега Си Дзинпин и му благодари за " уравновесената позиция " на неговото държавното управление във връзка с войната с Киев, като в същото време добави, че е подготвен да разиска неуточнените " опасения " на Китай по отношение на Украйна. Си изрази поддръжка за " главните ползи " на Русия, само че изрази също по този начин интерес към взаимна работа за " внасяне на непоклатимост " в международните каузи. Отношенията на Китай с Вашингтон, Европа, Япония и Индия са обтегнати поради разногласия, свързани с технологии, сигурност, човешки права и територии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР